כבר נכתב ודובר רבות על התרומה האדירה שיש לפירות ולירקות לתהליכי אנטי אייג'ינג שונים. למרות זאת, אנשים רבים נתקלים במכשול כאשר הם מבקשים לצרוך יותר פירות וירקות כחלק בלתי נפרד מן התפריט שלהם. ניסיתם פעם לאכול גזר שלם שאינו חתוך? זה לוקח הרבה זמן ודרושות לשם כך הרבה מאוד לעיסות, כלומר, זה צורך גם אנרגיה.
למזלנו, בשנים האחרונות נמצא פתרון נהדר ויעיל לצריכה מהירה של מגוון רחב של פירות וירקות בו זמנית. כיום ניתן להפיק שייקים איכותיים וברמה גבוהה באמצעות מכשירי מיקסר פשוטים אשר נמצאים בכל בית וידידותיים לכל כיס. למעשה, בכוס משקה אחת ניתן להנות מאינספור ערכים תזונתיים שמקורם בפירות ובירקות, כמו גם באגוזים ובמרכיבים נוספים.
צריכה יומיומית של מזונות על בפרט ושל כלל הפירות והירקות ידועה כמספקת נשק עיקרי במאבק האנטי אייג'ינג. תזונה כזו מנקה את הכבד, מחזקת את מערכת החיסון, ותורמת לבריאות הלב. בשל כך, השימוש בבלנדר או במעבד מזון לצורך שילוב של מרכיבים תזונתיים רבים, טומן בחובו יתרונות רבים עבורכם.
זהו לא המקום לספק לכם מתכונים לשייקים בריאים. לצורך כך יש להשתמש בעיקר בהגיון, ביצירתיות, וכמובן שניתן להיעזר בחומר הרב אשר נגיש כיום באמצעות האינטרנט. יחד עם זאת, חשוב לנו לספק לכם את ארגז הכלים ההכרחי לצורך הכנת שייקים בריאים ומועילים.
ראשית, יש להשתמש בבלנדר איכותי. ניתן להכין שייקים גם באמצעות מוט מיקסר ובאמצעים אחרים, אבל האיכות והמרקם לא יהיו באותה הרמה. שימו לב במיוחד למרקם. המרקם, במקרים רבים, אף יותר חשוב מן הטעם. המרקם הוא שיקבע עבורכם את מידת ההנאה מן השייק. מרקם נוראי יכול לקלקל גם את השייק הטעים ביותר.
שנית, אין דבר יותר מהנה ממשקה קר, ולכן חשוב לשמור על כל המרכיבים במקרר, ואף לשלב קרח בתערובת בימים חמים במיוחד.
שלישית, השתמשו בנוזלים קרים, ואם מדובר במיץ סחוט, הקפידו על סחיטתו כמה שיותר בסמוך למועד ההכנה. במקביל, עליכם לצרוך את השייק בסמוך מאוד למועד הכנתו.
לבסוף, השתדלו להימנע מהמתקה באמצעות סוכר. תמר, מעט דבש או סטיבייה, יכולים תמיד לעזור באופן בריא במקרה וחסרה מתיקות במשקה.
אבל מה לגבי כמויות הסוכר שבפירות ? זה לא משמין ?
מאמר מרתק מהניו-יורק טיימס ששופך אור על מיתוס ה"סוכר" שבפירות ועל היתרונות שבאכילת פירות טריים שצריכתם המוגברת "קשורה למשקל גוף נמוך יותר וסיכון מופחת ללקות במחלות הנגרמות כתוצאה מהשמנת יתר". גם אנחנו כמו ד"ר לודוויג, נוקטים בגישה של מזון שלום - שהיחסים ההדדיים בין מרכיבי המזון השונים והמגוון שאנו אוכלים מספק ערך נוסף - מעבר ל"נתונים היבשים" שאפשר למצוא בטבלאות ערכים תזונתיים.
קישור למאמר.
מתכון שייק חלבה (בריא וטעים בטירוף)
- 1/4 כוס טחינה (אפשר שומשום מלא או רגיל)
- 4 תמרים מג'הול מגולענים
- 10 קוביות קרח
- חצי כוס מים קרים
- 10 אגוזי מלך קלופים
שמים בבלנדר את הטחינה, התמרים, קוביות הקרח והמים ומערבלים במהירות גבוהה למשך חצי דקה.
עוצרים את הבלנדר, מוסיפים את אגוזי המלך ומערבלים עוד 10 שניות במהירות נמוכה כדי שישארו שברי אגוזי מלך, מה שמעשיר את טעם החלבה. ניתן כמובן לשנות כמויות לפי הטעם האישי שלכם. אם מתוק לכם מידי, שימו פחות תמרים, ואם חסר לכם מתיקות תוסיפו עוד תמר או שניים. ניתן גם לשלב ביחד טחינה רגילה וטחינה משומשום מלא. אפשר גם להוסיף בננה קפואה. פשוט תהיו יצירתיים – הכל יוצא טעים.
שילובים מומלצים
- מנגו, פסיפלורה, תמר
- אננס, פסיפלורה ומנגו על בסיס תפוזים
- בננה, תמר ואננס על בסיס חלב קוקוס
- קוקוס, בננה, אננס, סירופ אגבה
- תות, בננה, פירות יער
- תות, בננה, תמר
- תות, מנגו, אננס
- אננס, מלון, קוקוס, נענע
- תות, בננה, שקדים, דבש
- בננה, תמרים, אגוזים, טחינה גולמית, סילאן
- שייק ויטמין A: מנגו, פפאיה, גזר, תפוז
- אגס, בננה, תאנים, סילאן
- אבטיח, ליצ'י, נענע
- שייק טרופי: פסיפלורה, אסאי, אננס, מנגו
- פירות יער, מנגו, בננה
- קיווי, ג'ינג'ר, תפוז, בננה
- בננה, תמר, חרובים אורגניים (על בסיס חלב סויה / שקדים)
- תפוח, בננה, אגוזים, תמרים, גרנולה, סילאן
- קוקוס, בננה, קקאו, אגוז פקאן
- אסאי, בננה, תמר
- תפוח קפוא על קינמון עם קוביות קרח בבלנדר
- לימונדה קפואה עם עלי מנטה טריים בבלנדר
- אייס מלון עם ג'ינגר על קוביות קרח בבלנדר
- אייס אבטיח עם נענע על קוביות קרח בבלנדר
קישורים:
במטבח עם אורלי: קרירי וצבעוני - שייק בריאות של פאולה
|